Respecteer de grens!

Zo klinkt de warme oproep van burgemeester Bob Nijs van Lommel en Arinda Callewaert-de Groot van Bergeijk. “Even de grens over om te gaan winkelen, tanken, fietsen of wandelen. In ‘normale’ tijden is dat bijna dagelijkse of wekelijke kost,” zegt burgemeester Bob Nijs. “Jammer genoeg leven we vandaag in een andere tijd. Uitzonderlijke tijden, die vragen om uitzonderlijke maatregelen. Even de grens over, is vandaag niet aan de orde.” De grenzen van ons land zijn sinds vrijdag 20 maart afgesloten voor alle niet-essentiële verplaatsingen. De politie voert grenscontroles uit en elke overtreding zal strikt worden gesanctioneerd.

De grens met Valkenswaard en met Luyksgestel zijn enkel open:
• Om te gaan werken. De meeste werkgevers voorzien een attest, brief of e-mail met daarin de boodschap dat werknemers aanwezig moeten zijn op de werkvloer.
• In het kader van een co-ouderschapsregeling
• Om zorg te gaan verlenen aan een hulpbehoevend familielid of persoon waarmee je een zorgband hebt.

“Vandaag meer dan ooit is het belangrijk om – letterlijk – de grens te respecteren”, zegt burgemeester Callewaert-de Groot van Bergeijk. “We staan samen voor deze crisis. Zorgen voor jezelf en voor elkaar, wil op dit moment zeggen dat we met z’n allen afstand moeten houden. Laat ons samen de regels respecteren om er later weer sterker uit te komen.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *