Lommel sluit kleine grensovergang

Lommel heeft, in overleg met de burgemeester van Bergeijk, besloten om enkel nog de grote grensovergang aan de Kolonie open te houden. De kleine grensovergang en ook de fietspaden via de Gestelsedijk zijn sinds vrijdag 27 maart 20.00 uur volledig afgesloten door middel van betonblokken. “Onze politie heeft niet de capaciteit om beide grensovergangen continu te blijven bemannen. Deze controles komen bovenop de andere corona-patrouilles op ons grondgebied én de reguliere interventies,” zegt burgemeester Bob Nijs. “Vandaar de beslissing om de kleine grensovergang fysiek af te sluiten.”

De grote grensovergang ter hoogte van Lommel Kolonie blijft dus wel nog open, mét politiecontrole.

De voorwaarden om de grens te mogen passeren blijven als volgt:
• Voor woon- werkverplaatsingen;
• In het kader van een co-ouderschapsregeling;
• Om zorg te gaan verlenen aan een hulpbehoevend familielid of persoon waarmee je een zorgband hebt. Je moet de zorgbehoefte kunnen aantonen met een attest of een bewijs van de zorginstantie of huisarts;
• De zorg voor dieren;
• Voor landbouwactiviteiten.

Voor grensarbeiders uit de vitale sectoren is er een certificaat- en vignetsysteem opgezet voor de grensovergang België/Nederland. Het vignet wordt online beschikbaar gesteld op de website van het Nationaal Crisiscentrum over het coronavirus via: https://centredecrise.be/fr/news/travailleurs-transfrontaliers-dans-des-secteurs-vitaux-et-des-professions-cruciales-une.

Meer info www.lommel.be/corona.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *