Ecologische verbindingszone De Run

Op vrijdag 14 februari hebben de ‘Runboeren’ samen met de agrarische natuurvereniging Kempenland en wethouders Mathijs Kuijken (Bergeijk) en Steven Kraaijeveld (Eersel) een samenwerkingsovereenkomst getekend voor het beheer van de ecologische verbindingszone langs de Run tussen de Zandhoef en de Eerdbrand. De ‘Runboeren’, te weten Ardi van Haag, Toon Adriaans, Wil Plasmans en Ad Houbraken, nemen de komende drie jaar het beheer van dit kleine gebied op zich. Zij maaien de bloemrijke graslanden, zorgen dat de poelen open blijven en houden de poorten/hekwerken in de gaten. Om de vier boeren dit seizoen meteen een goede start te geven kregen ze een alvast het benodigde snoeigereedschap uitgereikt. Door het werk van de Runboeren kan dit natuurgebied plek bieden aan veel verschillende dier- en plantsoorten. De afgelopen twee jaar is met deze samenwerking al proefgedraaid. Daarbij hebben de vier Runboeren onder andere een aantal cursussen van de agrarische natuurvereniging gevolgd over agrarisch natuurbeheer. De agrarische natuurvereniging heeft langs de wandelroute in het gebied borden geplaatst met allerlei informatie over het beheer en over wat er leeft. Deze route wordt dit jaar ook opgenomen in het wandelknooppuntennetwerk.

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *