Jongeren betrapt bij vernielingen

In de nacht van zaterdag 1 op zondag 2 februari 2020 zijn drie jongeren op heterdaad betrapt bij het plegen van vernielingen aan straatmeubilair (verkeersbord en spiegel) in de Nieuwstraat te Bergeijk. Oplettende buurtbewoners zagen de jongeren bezig en filmden dit. De beelden zijn doorgestuurd naar de politie Al snel kon de identiteit van de jongeren worden achterhaald. De jongeren hebben zichzelf bij de politie gemeld omdat ze duidelijk herkenbaar waren op de camerabeelden. Het gaat om een 16-jarige, een 17-jarige en een 19-jarige jongen. De jongeren draaien op voor de kosten van herstel van de veroorzaakte schade die ruim € 800,- bedraagt. Ook moeten ze een boete betalen voor het plegen van baldadigheid. De hoogte daarvan wordt bepaald door de Officier van Justitie. De burgemeester heeft een waarschuwing voor een gebiedsverbod opgelegd. Dit betekent dat de jongeren bij een volgend incident een aantal weken niet in het uitgaansgebied mogen komen.

Het is niet normaal dat jongeren na een avondje stappen dit soort vernielingen plegen. Het is dan ook goed dat oplettende buurtbewoners hierbij actie hebben ondernomen. De jongeren zijn doordrongen van hun nutteloos en zinloos gedrag en hebben hun lesje geleerd. Wij hopen dat het anderen ervan weerhoudt om vernielingen te plegen. Als iedereen z’n verantwoordelijkheid neemt houden we samen Bergeijk veilig en leefbaar.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *