Verduurzaming gebouw Tennisvereniging TOS Bergeijk

Een doelstelling uit de gemeentelijke klimaatvisie is het energieneutraal maken van de gemeentelijke gebouwen. In dit kader heeft de gemeente Bergeijk in zeer goede samenwerking met Tennisvereniging TOS Bergeijk diverse duurzaamheidsmaatregelen uitgevoerd.

Afgelopen december zijn 126 zonnepanelen op het dak geïnstalleerd waarmee jaarlijks ca. 34.000 kWh stroom wordt opgewekt. Het plaatsen van de zonnepanelen is mede mogelijk gemaakt met de subsidie Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE). Eerder dit jaar is de aanwezige enkele beglazing in het gehele tennispaviljoen al vervangen door isolerende HR++ beglazing.

In de loop van 2020 wordt de volgende stap gezet in het verduurzamen van sportaccommodaties, waaronder bij Tennisvereniging TOS, namelijk het verledden van de nog aanwezige traditionele sportveldverlichting. Hiervoor worden nu de voorbereidingen getroffen. Het streven is dat eind 2020 bij alle sportparken de armaturen zijn vervangen door LED armaturen. Naast een directe besparing op energiekosten en een lagere belasting van natuur en milieu, krijgen de sportverenigingen de beschikking over een betere lichtkwaliteit.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *