Sluiting woning i.v.m. drugs

Op woensdag 9 oktober 2019 is door de politie in een woning aan Hoefslag 34 te Westerhoven een grote hoeveelheid hennep aangetroffen. De gemeente Bergeijk heeft de woning aan de Hoefslag 34 op 8 januari 2020 voor drie maanden gesloten. In de woning werden hennepbladeren en hennepplanten ter droging aangetroffen. In totaal werd meer dan een kilo aan ongedroogde henneptoppen aangetroffen. De huurder van de woning is als verdachte gehoord.

Sluiting woning
De gemeente Bergeijk heeft de woning aan de Hoefslag 34 te Westerhoven voor drie maanden gesloten. Op grond het Damoclesbeleid is de burgemeester bevoegd bestuursdwang toe te passen indien in woningen of lokalen verdovende middelen worden verkocht, worden afgeleverd, verstrekt of aanwezig zijn. Deze maatregel betekent dat de burgemeester een woning of lokaal en daarbij behorende erven mag sluiten en (indien aanwezig) een exploitatievergunning mag intrekken.

Wees alert!
Mocht zich een hennepkwekerij bij u in de buurt bevinden, dan loopt u risico op brand door kortsluiting en lekkage. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties, verhuurders en energiebedrijven draaien vaak op voor de kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaal afgetapte energie.

Ook uw hulp is van groot belang. Ruikt u henneplucht en denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, bel de politie via 0900-8844 of bel ‘Meld Misdaad Anoniem’, 0800-7000. De politie kan op basis van uw informatie een onderzoek starten, zoals ook bij deze hennepkwekerij in Bergeijk is gebeurd. Criminele organisaties maken enorme winsten met de illegale teelt van hennep. Vaak wordt dat illegaal verkregen vermogen geïnvesteerd in legale branches, zoals vastgoed en horeca. Die vermenging van boven- en onderwereld, ook wel ondermijning genoemd, is uiterst zorgelijk. Overheidspartners als politie, Openbaar Ministerie, gemeenten en de Belastingdienst werken steeds meer samen bij de aanpak van verdachte zaken en personen. Deze integrale aanpak vergroot de slagkracht van de overheid tegen georganiseerde criminaliteit. Het doel is om misstanden aan te pakken en de georganiseerde- en ondermijnende criminaliteit een halt toe te roepen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *