Schadebedrag vuurwerk fors gestegen

In de laatste weken van 2019 hebben wij via de Eyckelbergh, Facebook, Twitter en onze website aandacht gevraagd voor het beperken van de vuurwerkoverlast en voor het terugdringen van de door vuurwerk aangebrachte schade.

Helaas hebben deze inspanningen niet mogen baten… de kosten van vuurwerkschade zijn dit jaar € 4850,- (excl. btw). Een forse stijging ten opzichte van 2018 en 2017, met respectievelijk 3100 en 1200 euro. Dit terwijl de jaren hiervoor juist een daling liet zien. Naast de ‘gebruikelijke’ afvalbakken en putdeksels werd dit jaar ook een speeltoestel in Luyksgestel vernield, zie foto.

Dit kost de gemeente (en dus u ook) veel geld. We hopen dan ook dat u de komende jaarwisseling samen met ons, maar ook door het jaar heen, wil waken voor dergelijk vandalisme. Dat bespaart kosten en levert een aangenamer straatbeeld op. Alleen samen met u kunnen we Bergeijk in 2020 veilig en leefbaar houden.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *