Presentatie DNA boek

Het is zover… na maanden van groepsgesprekken, foto’s maken, uitzoeken, interviews houden, schrijven en reflectie is het DNA boek Bergeijk klaar. De Natuurlijke Aard van Bergeijk is met inbreng van vele Bergeijkenaren in kaart gebracht en heeft als doel toekomstige keuzes voor de verschillende kernen, maar ook voor groot Bergeijk, vanuit die basis beter te kunnen nemen of te onderbouwen. Niet alleen voor de gemeente, maar ook voor verenigingen, organisaties en bedrijven. Door de tijd te nemen om te beschrijven wie we zijn, denken we betere keuzes te kunnen maken voor de toekomst.

Ondersteunen leefbaarheidsinitiatieven

Op dinsdag 28 januari 2020 nodigen wij u uit in de raadzaal bij de boekpresentatie. Het onderzoeksteam licht hun bevindingen dan toe, maar er wordt ook meteen met de resultaten van het DNA boek gewerkt. Kern- en dorpsraden gaan samen met inwoners van de betreffende kern aan de slag. Het college is voornemens goede ideeën die de leefbaarheid in de eigen kern te bevorderen, financieel te ondersteunen. De raad neemt hierover in februari een besluit.

U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn en mee te doen. Het programma is als volgt:

 • 19.15 uur – Inloop; ontvangst met koffie/thee
 • 19.30 uur – Wethouder Stef Luijten reikt de eerste exemplaren uit aan een vertegenwoordiger vanuit ieder van de zes kernen
 • 19.45 uur – Er wordt kort ingegaan op de conclusies en de vervolgstappen. Dit gebeurt onder leiding van het DNA-Team.

Pauze

 • 20.00 uur – Per dorpskern worden groepjes gevormd. Deze gaan in op de vraag welke initiatieven er, in
  lijn met het DNA, voor de eigen kern ontwikkeld kunnen worden. Het initiatief kan iets fysieks zijn, maar ook een evenement. Voor deze initiatieven kan vanuit elke dorpskern een voorstel ingediend worden bij de gemeente.

Voorwaarden voor toekenning zijn:

  • Het initiatief moet de kern versterken / bijdragen aan de leefbaarheid in de kern.
  • Het initiatief sluit aan bij het DNA van de kern.
  • Het initiatief draagt bij aan de gemeenschapszin.
  • Binnen de kern is brede gedragenheid (breder dan alleen binnen de eigen organisatie).
 • 21.30 uur        Terugkoppeling van de opbrengst van de werkgroepen
 • 22.00 uur        Afsluiting

Wij verzoeken u zich voor deze bijeenkomst aan te melden via www.bergeijk.nl/aanmelden. Hierbij wordt, naast uw naam, ook de kern waarin u woont gevraagd, zodat we ook weten hoe groot de verschillende groepen worden die de initiatieven gaan uitwerken. Voor meer info kunt u via e-mail contact opnemen met e.horck@bergeijk.nl of j.louwers@bergeijk.nl

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *