Enderakkers definitief afgesloten voor fietsers

Het college van burgemeester en wethouders heeft eind 2019 het besluit genomen om de Enderakkers definitief af te sluiten voor fietsers, bromfietsers en gehandicaptenvoertuigen. Om dit te realiseren worden in de week van 13 januari werkzaamheden uitgevoerd op en langs de Enderakkers. Gedurende de werkzaamheden wordt de Enderakkers in 1 richting afgesloten voor alle verkeer. Het verkeer komende vanaf het zuiden (rotonde Enderakkers – Fressevenweg) wordt tijdelijk omgeleid via Westerhoven. Verkeer vanaf het noorden (Walik) kan wel gebruik blijven maken van de Enderakkers. Naar verwachting zullen de werkzaamheden 1 tot 2 weken duren.

De werkzaamheden
Het fietspad langs de Enderakkers, ter hoogte van de rotonde Enderakkers-Fressevenweg, zal worden weggehaald zodat fietsers straks niet meer via het fietspad de Enderakkers op kunnen rijden. Ter hoogte van de woningen van Enderakkers 6 en 8 wordt er in de berm een semi-verhard fiets- en wandelpad aangelegd. Daarnaast wordt er een oversteek gerealiseerd ter hoogte van Enderakkers 19 richting de Buchtdwarsstraat. Op deze manier kunnen de bewoners van Enderakkers 6 en 8 op een veilige manier met de fiets en te voet van en naar Bergeijk. Tot slot worden er verkeersborden geplaatst die het gebruik van de rijbaan van de Enderakkers voor fietsers, bromfietsers en gehandicaptenvoertuigen verbied. Voor deze doelgroep zijn er veilige en volwaarde alternatieven voorhanden via het nieuw aangelegde Ploegpad – Riethovensedijk in Bergeijk of via de Heuvel in Westerhoven.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *