Bezem door de middelenkast in ZO-Brabant

Tot 31 maart 2020 loopt de actie “Bezem door de middelenkast in ZO-Brabant”. Tijdens deze actie kunnen alle agrariërs eenvoudig en kosteloos resten van niet meer toegelaten bestrijdingsmiddelen inleveren. Heeft u middelen in de kast staan waarvan toelating is vervallen? Voorkom boetes, neem deel aan deze bezemactie en maak gebruik van de mogelijkheid om (resten van) oude middelen in te leveren.

Hoe werkt het?

U kunt zich via www.bezemdoordemiddelenkast.nl aanmelden voor de bezemactie. Een adviseur neemt vervolgens contact met u op om een afspraak te maken. U kiest zelf welke organisatie langs komt. Tijdens het bezoek loopt u samen met de adviseur de middelenkast door en krijgt u informatie om de milieubelasting te verminderen. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Verouderde middelen kunt u met een bon, die u krijgt van de adviseur, zelf afvoeren naar de milieustraat van uw gemeente. Op de bon staat waar u terecht kunt.

Inname goed geregeld

Om te voorkomen dat de bezemactie en controles door handhavers elkaar kruisen, stemmen we af met NVWA, RUD en waterschappen. Telers die meedoen met de bezemactie en een doosje af te voeren middelen hebben staan, worden niet beboet.

Aanmelden vóór 1 maart

Aanmelden kan via www.bezemdoordemiddelenkast.nl.
Voor vragen, bel de Bezem Informatielijn: 0345 470 770.

De actie loopt tot 31 maart 2020. We verzoeken u zich aan te melden vóór 1 maart 2020.

Meer informatie

Heeft u vragen, opmerkingen of twijfelt u over deelname? Kijk op www.bezemdoordemiddelenkast.nl of bel de Bezem Informatielijn 0345 470 770.

‘Bezem door de middelenkast ZO-Brabant’ wordt uitgevoerd in opdracht van de Schoon Water partners, te weten de provincie Brabant, de Brabantse waterschappen, drinkwaterbedrijf Brabant Water, ZLTO en Cumela. De uitvoering vindt plaats door CLM Onderzoek en Advies in samenwerking met de gewasbeschermingshandel.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *