Koninklijke Onderscheiding voor Annemarie de Backer-Dirx

In de Drie Linden in Luyksgestel werd maandag 16 december tijdens de kerstviering van de ‘Vrouwen van Nu’ door burgemeester Arinda Callewaert-de Groot een lintje uitgereikt aan mevrouw Annemarie de Backer-Dirx uit Luyksgestel.

Annemarie de Backer-Dirx

Dat iedereen op de Weebosch en in Luyksgestel mevrouw De Backer wel kent is niet vreemd als je ziet hoeveel vrijwilligerswerk deze dame voor de lokale gemeenschap verricht.

Sinds 1968 is ze lid van Vrouwen van Nu (voorheen KVO Weebosch genaamd) en tussen 1987 en 2003 vervulde ze hier de bestuursfunctie van secretaresse en organiseerde ze diverse activiteiten.

In 1984 was ze een van de oprichtsters van de volksdansgroep Weebosch. Dat dit niet alleen een leuke hobby voor dames is, werd al snel duidelijk toen er ook mannengroepen en stellen kwamen dansen. Sinds 2001 gaat ze oudere leden van de dansgroep ook thuis ophalen, zodat deze kunnen blijven deelnemen.

Ook de kerk St. Bernardus is veel dank aan mevrouw De Backer verschuldigd. Sinds 1989 is ze hier actief als lector, poetshulp en verzorgt ze de bloemen. In het verleden heeft ze jarenlang de avondwaken hier verzorgd.

Het kon ook niet anders dat inloop voor Ouderen op de Weebosch ook kan rekenen op mevrouw De Backer. Sinds 2013 helpt zij hier bij de knutselbijeenkomsten voor ouderen en is zij medeorganisator van de jaarlijkse markt in september.

Tot slot is ze sinds 2015 betrokken bij de Luyksgestelse organisatie ‘Eettafel’. Hier helpt mevrouw De Backer één keer per maand bij het verzorgen van maaltijden voor bewoners in de leeftijd van 55+.

Kortom, een rasvrijwilligster die de Koninklijke Onderscheiding meer dan verdient. Aanleiding om de onderscheiding voor het vele vrijwilligerswerk bij diverse organisaties juist nu aan te vragen was het feit dat ‘Vrouwen van Nu’ bij gebrek aan leden gaat stoppen.

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *