Wereldwijd aandacht voor dementie

Op 21 september is het Wereld Alzheimerdag. Op deze dag wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor Alzheimer en tientallen andere aandoeningen die schuil gaan achter de naam dementie. Net als voorgaande jaren organiseren we voorafgaand aan de Wereld Alzheimerdag ‘de week van dementie’.

Wethouder Manon Theuws trapt de week van dementie af op maandag 16 september om 19.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Tijdens de week van dementie worden er veel activiteiten aangeboden zoals op maandag een informatieavond waarbij diverse aanbieders aanwezig zijn om u te informeren over de mogelijkheden rondom Domotica.

Ook kunt u deze avond deelnemen aan de workshop met VR brillen, ‘dementiebrillen’. De VR bril maakt het mogelijk om mee te maken hoe het voelt als je dement bent. Hierdoor krijgt u meer begrip voor de situatie waarin iemand met dementie leeft.

Bewegen staat ook centraal in de week van dementie. Zo kunt u onder begeleiding van de fysiotherapeut ervaren en het inzicht vergroten over het positieve effect van bewegen op uw leven. Of dans uw hersenen fit in samenwerking met een geriater en dansdocenten.

Er zal op donderdagavond een interactieve voorstelling plaatsvinden van Len Copal.

Als afsluiter op vrijdag is er een miMakkes workshop voor mantelzorgers en vrijwilligers die graag contact willen maken met de persoon die ze ondersteuning (gaan) bieden. Er worden concrete handvatten en tips voor het maken van contact aangereikt waardoor de communicatie en het contact makkelijker kunnen verlopen. Kortom een mooie week met veel variatie.

Meer informatie? https://www.bergeijk.nl/home/dementievriendelijke-gemeente_48293?pk_campaign=Redirects&pk_kwd=dementievriendelijk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *