Bestaansrecht Leergeld

We zijn als gemeente Bergeijk nu ruim 1 jaar aangesloten bij de Stichting Leergeld Veldhoven en de Kempen. Op 1 februari 2018 zijn we van start gegaan en als we terugkijken dan is er veel gebeurd. We zijn een flinke ervaring rijker geworden. Wat ik zelf nooit gedacht had is het feit dat zovele kinderen onze hulp zo dringend nodig hebben om als kind samen met anderen op te kunnen groeien.

Dit jaar kregen we vanaf januari tot en met 27 april 164 aanvragen binnen. Het ging om 73 kinderen waaraan ondersteuning is verleend. Daaruit blijkt maar weer hoe belangrijk het werk van de Stichting Leergeld is.

In Bergeijk zijn we inmiddels gestart met een overleg van alle instellingen die zich bezig houden met het armoedebeleid o.a. Algemene hulpdienst Bergeijk, Diaconaal Noodfonds, Stichting Nieuwe Levenskracht, Voedselbank. Doel van dit overleg is:
Afstemming van de activiteiten van de diverse instellingen. Dit om te voorkomen dat we elkaar  “voor de voeten lopen.”

In de  maand april hebben coördinator Jan van Nunen en ik een gesprek gehad met wethouder Manon Theuws.  Tijdens dit gesprek zijn de ervaringen van het jaar 2018 besproken.  Hierbij werd het jaarverslag 2018 en de jaarrekening overhandigd.

Concluderend kunnen we zeggen:
Stichting Leergeld is zijn bestaansrecht meer dan waard.

Wim Raaphorst, bestuurslid

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *