Bergeijk Aanmoedigingsprijs voor duurzame initiatieven

Steeds meer Bergeijkenaren werken zelf, of met anderen uit de buurt, aan een duurzame toekomst. Zo zien we bijvoorbeeld steeds meer (dorps)moestuinen, worden schoolpleinen groener en nemen de Bergeijkse verenigingen energiebesparende maatregelen. Als gemeente zijn we hier blij mee. En om deze initiatieven te blijven stimuleren ondersteunen we ook dit jaar weer nieuwe lokale initiatieven op het gebied van duurzaamheid. Hiervoor is in totaal € 5.000,- vrijgemaakt. Inwoners van de gemeente kunnen hun idee kenbaar maken en daarmee maximaal € 1.500 voor de uitvoering krijgen.

Gemeente Bergeijk vindt het als groene gemeente belangrijk om bij te dragen aan een duurzame samenleving. Onder het mom ‘goed voorbeeld doet goed volgen’ is de gemeente onder andere bezig om alle openbare verlichting van ledlampen te voorzien, daar waar mogelijk zonnepanelen te plaatsen en wordt er subsidie gegeven voor duurzame maatregelen aan woningen. Maar goede ideeën van Bergeijkenaren zelf ondersteunen is minstens zo belangrijk!

Criteria

Om dat laatste te kunnen realiseren is in 2017 de BErgeijkGREEN Aanmoedigingsprijs in het leven geroepen. Alle inwoners, buurtverenigingen, scholen, sportclubs en vriendengroepjes van de gemeente worden uitgenodigd hun duurzame ideeën in te dienen.

Enkele voorbeelden van goede initiatieven zijn een inzamelpunt voor oude gsm’s, een energiemarkt of een duurzaam ontbijt met de straat of vereniging. Deze prijs is voor duurzame ideeën die betrekking hebben op alle of combinaties van de volgende thema’s: voedsel, vervoer, energie, groen, circulaire economie, zwerfafval voorkomen. Prijswinnende ideeën van voorgaande jaren zijn onder andere het planten van krokussen en narcissen langs de weg Hoek-Lijnt, een circulaire pannakooi, een campagne voor milieuvriendelijk onkruid en ongedierte bestrijden, de plukroute Eetbaar Bergeijk, verenigingshuis energieneutraal maken en het bouwen van een tiny house met daaraan gekoppeld voorlichtende activiteiten.

Aanmelden

Heb jij een goed idee om Bergeijk duurzamer te maken? Laten het ons weten door via onderstaande knop jouw idee aan te melden. Eind van het jaar zullen we alle initiatieven beoordelen en worden de prijzen uitgereikt. De exacte datum hiervan staat nog niet vast. Voor meer informatie of ondersteuning kunt u contact opnemen met Liliane Schouten via 0497 – 551 455.

KLIK HIER voor het aanmeldformulier

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *