Ook in 2019 subsidie voor een duurzamere woning

De gemeente Bergeijk stelt ook in 2019 weer subsidie beschikbaar voor woningisolatie en energieopwekkende installaties van particulieren in de bestaande woningbouw. Deze subsidie heeft als doel inwoners te stimuleren woningen beter te isoleren en duurzame energie op te wekken. Omdat in 2018 weer veel inwoners gebruik hebben gemaakt van deze regeling zetten we die dus ook in 2019 voort.

Belangrijk bij het verduurzamen van uw woning zijn de stappen die u neemt. U kunt hierbij het beste beginnen bij het isoleren van uw woning. Hoe beter uw woning geïsoleerd is, des te minder energie u verbruikt.

De regeling geeft subsidie voor het isoleren van uw dak, muren, vloeren en voor het aanbrengen van HR++ glas. Daarnaast geeft de regeling subsidie voor het opwekken van duurzame energie zoals met zonnepanelen, warmtepompen en zonneboilers.

De subsidie bedraagt 20% van het factuurbedrag met een maximum van € 750,- per energiebesparende maatregel. Voor warmtepompen geldt een maximum van €1000,-. In 2019 kunt u voor maximaal 2 energiemaatregelen subsidie ontvangen.

Belangrijk als u gebruik wilt maken van de subsidie is dat u hiervoor eerst een aanvraag bij de gemeente doet. De gemeente beoordeelt de aanvraag waarna u een brief ontvangt. Pas wanneer u de bevestiging heeft ontvangen dat uw aanvraag is goedgekeurd, kunt u de werkzaamheden uitvoeren. Na gereedmelding van de werkzaamheden ontvangt u het subsidiebedrag. De verordening werkt niet met terugwerkende kracht wat betekent dat u dus geen subsidie kunt aanvragen voor maatregelen die al eerder uitgevoerd zijn.

Meer informatie en de aanvraagformulieren vindt u op www.bergeijk.nl/subsidieregeling

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *