Start bouw 10 sociale huurwoningen

Op ’t Loo in project Trilo

Op donderdag 29 november 2019 heeft wethouder Manon Theuws namens de gemeente Bergeijk de eerste steen gelegd voor de bouw van 10 sociale huurwoningen aan de Uitvang op ’t Loo. Bouwbedrijf Van Gisbergen uit Hooge Mierde bouwt hier sociale huurwoningen voor Woningstichting De Zaligheden. De gemeente is erg blij met deze uitbreiding van de sociale huurvoorraad. Hiermee worden weer een aantal woningen toegevoegd met betaalbare huurprijzen. Daarnaast dragen deze woningen bij aan de duurzaamheidsopgave; het gaat hier om goed geïsoleerde woningen, gasloos (all electric) met CO2-gestuurde ventilatie en zonnepanelen. Door een samenwerking en gezamenlijke inspanning van de verschillende partijen: aannemer, woningcorporatie en gemeente is dit project tot stand gekomen. Oorspronkelijk waren op deze locatie 6 koopwoningen voorzien maar deze zijn nu omgezet naar sociale huur. De verwachting is dat de woningen net voor de zomervakantie van 2019 zullen worden opgeleverd.

Onderschrift foto: v.l.n.r. Peter van Gisbergen van Bouwbedrijf Van Gisbergen, Manon Theuws; wethouder volkshuisvesting gemeente Bergeijk, Chris Theuws; bestuurder van Woningstichting De Zaligheden, Harry van Lierop; architect en ontwikkelaar

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *