Regelmatig controles op wild crossen

Buitengebied van De Kempen

Motorrijders in het buitengebied begeven zich regelmatig in gebieden die gesloten zijn voor gemotoriseerd verkeer; kwetsbare gebieden die zijn aangemerkt als natuurgebied en/of stiltegebied. Ze verstoren het wild in de bosgebieden. Natuur wordt soms letterlijk kapot gereden. Wandelaars, ruiters en mountainbikers ervaren veel overlast van het motor crossen in natuur- en stiltegebieden.

De politie voert regelmatig samen met andere handhavers waaronder de Provincie Noord-Brabant, gemeenten en Staatsbosbeheer controles uit.

In de periode van 7 tot en met 19 november is op een aantal plaatsen in het Buitengebied van Bergeijk gecontroleerd op wild crossen. Hierbij zijn zowel personen op een Quad als motorcrossers staande gehouden. Er is een tiental bekeuringen uitgedeeld. De komende tijd worden deze controles met enige regelmaat herhaald in het buitengebied van De Kempen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *