Notariële zaken en dementie

Er komt een moment waarop iemand met dementie geldzaken en juridische zaken niet meer zelf kan regelen. Om de rechten van de persoon met dementie te beschermen moeten deze zaken tijdig en op een goede manier worden geregeld. Wanneer iemand nog wilsbekwaam is kan deze persoon zelf aangeven wat voor zaken er geregeld moeten worden, maar ook hoe hij of zij dit graag zou willen.

Er komt veel kijken bij het regelen van financiële zaken en juridische zaken met de juiste informatie en tips wordt dit een stuk overzichtelijker en makkelijker.

Op dinsdagavond 23 januari 2018 organiseert de gemeente Bergeijk samen met notaris Rijntjes en het GOW Welzijnswerk een bijeenkomst over Notariële zaken en dementie. De bijeenkomst start om 19.30 uur en vindt plaats in de raadzaal van het gemeentehuis, Burgemeester Magneestraat 1 te Bergeijk. Onderwerpen die deze avond ter sprake zullen komen zijn onder andere:

  • Levenstestament
  • Bankzaken
  • Procedures
  • Schenken (aan kinderen of derden)
  • Testament

Naast juridische informatie krijgt u deze avond ook veel praktische tips mee. Daarnaast is er ruimte om uw vragen te stellen. Notaris Rijntjes kan u alles vertellen over hoe u juridische zaken kunt regelen als er sprake is van dementie.

Wilt u bij deze avond aanwezig zijn? Meldt u dan aan via www.bergeijk.nl/bijeenkomstdementie

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *