Uitbreiding Voedselbosje Beistervelden

In 2017 werd in samenwerking met de Stichting Eetbaar Groen, een team van vrijwilligers en kinderen uit de buurt een Plukroute aangelegd. Een dennenbosje aan de rand van de wijk, bereikbaar via De Kabouterberg-Het Kaar-Stökskesweg, maakt onderdeel uit van deze Plukroute (zie ook www.plukroute.nl/bergeijk). In het bosje werd een rand met bessenstruiken aangelegd.

Het bosje is op sommige plekken weinig vitaal en is toe aan verjonging. Daarom krijgt het bosje een verjongingsimpuls in de vorm van nieuwe heesters en bomen die passen bij het concept Eetbaar Groen. Het voedselbosje is een vorm van een moestuin en levert een positieve bijdrage aan biodiversiteit in de omgeving. Het is gebaseerd op de complexiteit van een natuurlijk bos, maar dan met eetbare planten en bomen. Het duurt vaak wel enkele jaren voordat bomen vruchten dragen.

In het voorjaar van 2017 werden de plannen al toegelicht aan omwonenden door een adviesbureau. Binnenkort start een aannemer en WVK-groep met de werkzaamheden, zoals verplanten hulst, bomenkap, snoei, afvoer heesters, aanpassen verhard voetpad en aanbrengen erfscheidingen met klimop. De afronding met nieuwe heesters en bomen is gepland op woensdag 14 maart tijdens de Nationale Boomfeestdag 2018. In deze periode zullen naar verwachting ook de vrijwilligers enkele inrichtingswerkzaamheden uitvoeren. De werkzaamheden veroorzaken tijdelijk wat hinder. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Voor meer informatie over de werkzaamheden kunt u terecht bij de heer Harrie Brouwers, afdeling Beheer Ruimte via 0497-551455.

 

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *