Gevonden en verloren fietsen

De WVK-groep te Bladel voert ook in 2018 namens vier Kempengemeenten de taak van het verwerken van een melding, ophalen, registreren, bewaren en afvoeren van gevonden fietsen uit in de gemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel en Reusel-De Mierden.

Fiets gevonden
Indien u een fiets heeft gevonden moet u dat digitaal aangeven/melden via www.bergeijk.nl/gevondenfiets. Na invulling drukt u op de knop verzenden, waarmee uw melding direct wordt doorgezonden naar de WVK-groep.Op de gemeentelijke website wordt nader uitleg gegeven over de procedure van melden van een gevonden fiets.

Fiets verloren
Diefstal van een fiets is een misdrijf en hiervan moet u aangifte doen bij de politie. Dat kan digitaal via www.politie.nl. U vindt linksboven de mogelijkheid om aangifte of melding te doen. Het is belangrijk om aangifte te doen omdat uw fiets dan misschien nog teruggevonden kan worden. Soms heeft u een bewijs van aangifte nodig om geld terug te krijgen van uw verzekering. Uw aangifte wordt opgeslagen in een landelijke databank. De bij de WVK-groep gemelde gevonden fietsen worden vergeleken met deze databank. Ingeval er een ‘match’ is zal de politie contact met u opnemen.

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *