Sluiting woning aan Het Kaar 94 te Bergeijk na aantreffen harddrugs

Op donderdag 12 oktober 2017 is in een woning aan Het Kaar 94 te Bergeijk een hoeveelheid harddrugs aangetroffen. De gemeente Bergeijk gaat de woning aan Het Kaar 94 te Bergeijk per 7 november 2017 voor drie maanden sluiten.

De politie heeft op donderdag 12 oktober 2017 een hoeveelheid harddrugs en amfetaminen aangetroffen in de woning. De drugs lagen opgeslagen in 2 verschillende diepvriezers. De bewoner werd aangehouden.

Sluiting woning

De gemeente Bergeijk sluit de woning aan Het Kaar 94 voor drie maanden. Op grond van het Damoclesbeleid is de burgemeester bevoegd bestuursdwang toe te passen indien in woningen of lokalen verdovende middelen worden verkocht, worden afgeleverd, verstrekt of aanwezig zijn. Deze maatregel betekent dat de burgemeester een woning of lokaal en daarbij behorende erven mag sluiten en (indien aanwezig) een exploitatievergunning mag intrekken.

Wees alert

Als u het vermoeden heeft dat er bij  u in de buurt drugs worden verhandeld of zich een hennepkwekerij bevindt, meld dat dan! Bij een illegale hennepkwekerij loopt u bijvoorbeeld het  risico op brand door kortsluiting en lekkage. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties, verhuurders en energiebedrijven draaien vaak op voor de kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaal afgetapte energie.

Uw hulp bij de bestrijding hiervan is van groot belang. Ruikt u bijvoorbeeld henneplucht en denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, bel de politie via 0900-8844 of bel ‘Meld Misdaad Anoniem’, 0800-7000. De politie kan op basis van uw informatie een onderzoek starten, zoals ook bij deze woning in Bergeijk is gebeurd.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *