IVN-avond over het raadselachtige leven van vogels

Waarom kunnen vogels vliegen, en wij mensen niet? Hoe houden ze contact met elkaar tijdens lange trekvluchten? Hebben ze een geheugen, net als wij? Kunnen ze goed horen en ruiken? Antwoord op deze en nog tal van andere vragen geeft vogelkenner Lou Megens, tijdens een IVN-thema-avond op donderdag 9 maart in De Wingerd (Natuurtuin ’t Loo), Terlostraat 4 in Bergeijk.

Vogelkenner Lou Megens
IVN-gastspreker Lou Megens is een vogelkenner met een brede en diepgaande kennis. En ook nog eens een boeiend verteller! Tijdens zijn lezingen neemt hij de bezoeker via zijn dia- en filmpresentatie mee de natuur in om vogels te zien en te horen, terwijl hij intussen allerlei wetenswaardigheden deelt. Van jongs af aan is Lou Megens al in de weer met vogels; hij heeft er ook enkele boeken over geschreven.

Antwoord op vele vragen
‘Het raadselachtige leven van vogels’ is de titel van de avond die Lou Megens verzorgt in De Wingerd in Bergeijk. Allerlei vragen komen aan bod. Zijn vogels intelligent? Kunnen ze kleuren onderscheiden? Hoe goed kunnen ze ruiken? Wat was er het eerst, de kip of het ei? Hebben vogels een goed geheugen? Waarom kunnen ze vliegen? Kunnen ze gevoelens tonen? Daarnaast komen begrippen als mimicry, samenscholingsgedrag, symbiose en camouflage aan bod.

De informatieve en boeiende avond met Lou Megens begint donderdag 9 november om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 22.15 uur. Entree 5 euro, IVN-leden gratis. Meer informatie: info.ivnbe@gmail.com; www.ivn.nl/bergeijk-eersel.

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *