Opening wandelgebied De Keersop en uitkijktoren

Vrijdag 29 september is het nieuwe wandelpad bij de Keersop officieel geopend door wethouder

Mathijs Kuijken en Marc de Wit, hoofd van Staatsbosbeheer Noord-Brabant. De nieuwe uitkijktoren was hierbij het middelpunt. Veel genodigden en andere belangstellenden waren hiervan getuige.

Het wandelgebied ‘Hoekerbeemden’ is tot stand gekomen door een goede samenwerking tussen de Heemkundekring Bergeijk, Staatsbosbeheer, gemeente Bergeijk, Waterschap de Dommel en de provincie Noord-Brabant, die mede bijgedragen heeft in het kader van de Gebiedsimpuls Grenscorridor N69.

Het wandelpad loopt door een stuk van het beekdal van de Keersop aan de zuidkant van het dorp, aansluitend aan het reeds bestaande wandelpad bij het ‘Luchtkasteel’ aan de Lijnt. De route loopt via twee nieuwe voetbruggetjes over de Keersop. Ook het vroegere cultuurhistorische landschap is hier weer zichtbaar gemaakt.

Het is ook mogelijk om vanaf het gildeterrein aan de Hoek naar het ‘Luchtkasteel’ te wandelen en eventueel nog een extra rondje te lopen aan de overzijde van de Borkelsedijk. Bij nat weer kan het hier en daar drassig zijn, daarom staat het pad aangegeven als een zogenaamd ‘laarzenpad’.


 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *