Plaatsing bladkorven

In week 41 worden in de gemeente ruim 130 bladkorven uitgezet. De bladkorven zijn bestemd voor de bladeren van bomen en struiken uit gemeentelijke plantsoenen. Graag doen wij weer een beroep op u om de korven voor het doel te gebruiken waarvoor zij zijn geplaatst. Samen houden wij zo onze gemeente schoon!

U zult begrijpen dat niet op elke straathoek en bij alle bomen een bladkorf geplaatst kan worden. De locaties van de bladkorven zijn in het verleden in overleg met de verschillende dorpsraden bepaald, waarbij ook rekening is gehouden met de ervaring uit het verleden aangaande het aanbod van blad. Daarbij spelen ook diverse andere factoren een rol, zoals de aanwezigheid van (veel) gemeentelijke bomen en een goede bereikbaarheid om de bakken te kunnen legen. Ook wordt geprobeerd om de bakken zodanig te plaatsen, dat omwonenden daar zo min mogelijk overlast van ondervinden. Dat kan er toe leiden dat een bladkorf soms wat verder bij u vandaan staat. Wij vragen daar uw begrip voor.

Let op: gebruik de korven uitsluitend voor blad en bladafval. De BOA’s van de gemeente Bergeijk zullen hier op toezien. De bladkorven zijn NIET bedoeld voor snoei- en ander tuinafval.

Graag informeren wij u dat uw blad, maar ook snoei- en ander tuinafval, 6 keer per jaar gratis aangeboden mag worden op onze milieustraat, aan de Bokkenrijder 14 te Bergeijk. De milieustraat is geopend op maandag, woensdag en vrijdag van 13.00 – 17.00 uur en op zaterdag van 09.00 – 16.00 uur.

De bladkorven worden in onderstaande straten geplaatst. Daarnaast zijn de locaties van de bladkorven terug te vinden op onze website.
Bergeijk ’t Hof
Abtshof, Buchtdwarsstraat, Prinses Beatrixstraat, Beisterveldenschool, Berkenlaan/Lijsterbesdreef, Van Beverwijkstraat, Blauwe Hoef, Brouwershof/Nieuwstraat, Churchilllaan, Churchilllaan/Dwangmolen, Dokter Barentsenstraat, Domineestraat, Dr. Rauppstraat, Hagelkruis, Hanewinkelstraat, De Haspel, Hoek, Doctor Hoynck van Papendrechtstraat, Hof, Jan Roeststraat, Het Kaar, De Kabouterberg, De Kattenberg, Kennedylaan, Kerkstraat, Koningin Julianastraat, Korenbloemstraat, Lavendelstraat, Lijnstraat, Papaverstraat, Prinses Marijkestraat, Molenakkers, Mr. Pankenstraat, Paulushof, Pastoorshof, Riethovensedijk, Het Ronsel, Sint Victor, Schutsboom, Sterrepad, Tijmstraat, Van Galenstraat, Vlijst en Pieter Willemsstraat.

’t Loo
Breerijt, Ekkerstraat, Heerkensakker, Loo, Frater Romboutsstraat, Standerdmolen, Treurenberg en Van den Tillaartstraat.

de Weebosch
Weebosch, Kapelledries

Luyksgestel
Aadijk, Basisschool, Boscheind, Dirk van Heinsbergstraat, Dorpstraat, Hasselsestraat, Hoogeind, Kapellerweg, Kerkstraat, Kievit, Kloostertuin, Koperteutenstraat, Burg. Magneestraat, Meerendreef, Molenstraat, Bisschopspad, Rijt, Van Rummenstraat, Verhoevenstraat en Weegbree.

Riethoven
Boshovensestraat, Dorpsstraat, De Hasselt, Gerststraat, Het Hofje, Lupinestraat, Leeuweriklaan, Molenstraat, Schoolstraat (Willibrordusschool), Tonterstraat, Vlasstraat, Willibrordusstraat en Hobbel.

Westerhoven
Aarperstraat, Berkenstraat, Beukenlaan, Braambos, Dorpstraat, Eikewal, Ekkerweg, Hoefzicht, Hoeverstraat, Lange Akkers, Meidoornstraat en Steenovens.

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *