Fietsen om te integreren

Voor Bergeijkse dames met niet-Nederlandse achtergrond
Als je kunt fietsen, ben je mobiel. Je kunt makkelijker sociale contacten maken en onderhouden, maar ook de stap naar werk wordt kleiner. Voor de meeste mensen in Nederland is het heel normaal dat je als kind leert fietsen en dat je ook een fiets bezit. Voor mensen uit andere culturen is dit niet altijd vanzelfsprekend. Daarom organiseerde het Werkplein De Kempen in samenwerking met Vluchtelingenhulp Bergeijk en het Aquinohuis een fietscursus in Bergeijk.

De fietslessen zijn op 7 juli gestart en werden gegeven door een erkende fietsdocent van de Fietsersbond bij het Aquinohuis. De zestien dames hebben in totaal 13 lessen van 2 uur gehad. Het ging daarbij niet alleen om het “technisch leren fietsen” maar ook om kennis (in het Nederlands) over de fiets en veiligheid in het verkeer, waaronder theorie en praktijkervaring. Na afloop van de cursus kregen de dames ieder een bijdrage van ISD de Kempen om een fiets aan te schaffen. Hiermee kunnen ze zelf naar hun werk(ervaringsplaats) gaan zonder afhankelijk te zijn van bijv. niet goed aansluitend openbaar vervoer. Wethouder Stef Luijten reikte de diploma’s uit. Dames van harte gefeliciteerd!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *