Bergeijk GREEN Aanmoedigingsprijs

Voor duurzame initiatieven
Voor het derde jaar op rij organiseert de gemeente Bergeijk de BErgeijk GREEN Aanmoedigingsprijs. De gemeente wil zo lokale initiatieven op het gebied van duurzaamheid extra ondersteunen en heeft daar maximaal € 1.500 per winnend idee voor vrijgemaakt. Inwoners van de gemeente kunnen hun idee kenbaar maken door een kort filmpje in te sturen waarin ze het idee toelichten, de locatie laten zien, wie allemaal meehelpt etc.. Maximaal 3 ideeën worden jaarlijks gehonoreerd.

Gemeente Bergeijk vindt het als groene gemeente belangrijk om bij te dragen aan een duurzame samenleving. Eerdere winnaars waren: een appelpers voor Natuurtuin ’t Loo , een Wilgentuin en een plukroute in wijk De Molen (met fruitbomen, kruiden, notenbomen etc.).

Aanmelden
Filmpjes kunnen tot en met 22 oktober 2017 ingediend worden via website@bergeijk.nl In het filmpje, dat maximaal 2 minuten mag duren, moet in elk geval worden uitgelegd waarom het idee bijdraagt aan ‘duurzaamheid’. Alle vormen van samenwerkingen (buurtgenoten, vrienden, verenigingen, enzovoort) zijn uitgenodigd om mee te doen.

De prijzen zullen uitgereikt worden in de Bergeijkse Duurzaamheidsweek van 4 tot en met 12 november.

Voor nadere informatie, kijk op de website www.bergeijk.nl/begreen of neem contact op met Floor Ambachtsheer, specialist milieu van de gemeente Bergeijk, f.ambachtsheer@bergeijk.nl

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *