Blauwe zone in centrum van Bergeijk

Op 1 februari 2012 is een Blauwe zone in het centrum van Bergeijk ingevoerd. Het doel van deze zone is om optimaal gebruik te maken van de parkeergelegenheid in het winkelgebied van Bergeijk.

De laatste tijd merken we dat de regels met betrekking tot het parkeren in de Blauwe zone worden overtreden. Daarom gaan we de komende tijd regelmatig controleren op de naleving ervan. Dat doen wij zorgvuldig. Dit doen we door overtreders eerst aan te spreken op hun handelen of door een waarschuwing achter te laten op het voertuig.

Met een blauwe parkeerschijf mag je binnen de blauw gemarkeerde vakken in de zone maximaal 2 uur parkeren. Daarbij moet de blauwe parkeerschijf met je aankomsttijd goed zichtbaar achter de voorruit van de auto liggen. De blauwe zone geldt van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 9.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur.

De hoogte van bekeuringen zijn wettelijk vastgesteld. Voor het niet in de vakken parkeren, zonder parkeerschijf parkeren, of te lang staan in de Blauwe zone bedraagt de boete € 90,00 excl. administratiekosten (€ 9,00).


 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *