112-dag in centrum Bergeijk

Gillende sirenes, zwaailichten, ambulance, brandweerauto’s, politie, politiehonden in actie en de stoere mannen en vrouwen die altijd weer voor ons klaar staan in bange momenten. Laat je niet verrassen en weet wat je moet doen in geval van nood. Dus kom ook naar onze 112-dag op zaterdag 27 mei a.s.

Tussen 11:00-17:00 uur valt er weer iets bijzonders te beleven in het centrum van Bergeijk. De ondernemers in Hart van Bergeijk laten in het kader van Veilig Ondernemen jong en oud op bijzondere wijze kennismaken met alle hulpverleningsdiensten.

Om 11:00 u opent de burgemeester als verantwoordelijke voor openbare orde en veiligheid de 112-dag. Daarna kun je de hele dag genieten van demonstraties, uitleg en informatie En je kunt ook zelf meedoen!

Op het marktplein tonen politie, brandweer en jeugdbrandweer, ambulance, EHBO Bergeijk, Verrijt Fire & Safety Trainingscenter, Veilig Verkeer Nederland en Politiehondenvereniging De Boskant Bergeijk, wat ze in hun mars hebben.

Er zijn spectaculaire demonstraties van de brandweer. Onder deskundige leiding van Verrijt kun je zelf oefenen met brandjes blussen en voor boeven is er natuurlijk geen ontsnappen aan als de politiehonden van PV De Boskant in actie komen.

Speciaal voor de kinderen richten we een verkeersplein in waar ze met fiets, step of skelter op een veilige manier onder begeleiding van VVN en onder toezicht van oom agent kunnen oefenen. En wie weet slaag je glansrijk en ga je naar huis met een mooi verkeerscertificaat.

De politiehonden komen om 12:00 en om 13:45 uur in actie. Om 12:30 en 14:30 uur zijn er demonstraties van de brandweer. En tussen deze demo’s door kun je dus ook zelf oefenen met blussen. En natuurlijk vertellen al deze stoere mannen en vrouwen van de hulpverleningsdiensten je ook maar wat graag over hun hobby of beroep. Wie weet wil je zelf nog wel bij de (jeugd)brandweer!

Neem je fiets of skelter mee, dan kun je je heerlijk uitleven terwijl papa en mama genieten van de shows of van een gezellig terrasje. Opa’s en oma’s zijn natuurlijk ook welkom.

Diezelfde middag vanaf 15:00 uur zijn er trouwens ook nog demonstraties van volksdansgroepen op het Hof. Kortom, voor jong en oud is er komende zaterdag weer van alles te beleven in Hart van Bergeijk.

Voor een sneak preview kijk je alvast even op facebook.com/centrumbergeijk.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *