Buurtpreventie

In de afgelopen maanden hebben wijkbewoners, gemeente en politie in verschillende wijken in de gemeente Bergeijk een actie Buit Eruit gehouden. Hierbij werd gecontroleerd of voertuigen waren afgesloten en/of er waardevolle spullen in het zicht lagen.

De resultaten waren opvallend. In totaal werden er 1982 voertuigen gecontroleerd. Hiervan bleken er 1812 in orde en bij 170 (een percentage van ruim 8,5%) bleek het voertuig niet te zijn afgesloten of werd geconstateerd dat er waardevolle spullen in het zicht lagen.

Het is uiteraard uw eigen verantwoordelijkheid dat u waakt over uw eigendommen maar de politie doet een dringend beroep op u om uw voertuig af te sluiten en te zorgen dat er geen waardevolle spullen in het voertuig achter blijven. Door deze maatregelen te treffen vermindert u de kans om slachtoffer te worden van een diefstal aanzienlijk.

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *