Kunst- en Cultuur Route voor kinderen: ’t Mènneke op stap.

Wandelroute voor kinderen van 5 tot 12 jaar die onder begeleiding van volwassenen de Kunst en Cultuur gaan ontdekken in het centrum van Bergeijk.

De kinderen worden uitgedaagd de borden te zoeken om zodoende kunst en cultuur op een speelse wijze te ontdekken. De lengte van de route is slechts 1 km lang en ‘t Mènneke van Bergeijk wijst ze de weg, d.m.v. borden met pijlen en VVV-logo, langs Kunst en Cultuur maar ook langs een ….. voormalig?? Spookhuis…!!

Het begin- en eindpunt van de route is de VVV in ‘Het Teutenhuis’ aan de Domineestraat 8a. Het bijbehorende leuke kinderrouteboekje met alle uitleg over de route en ook het beeldje ’t Mènneke van Bergeijk zijn hier te verkrijgen. De attractie wordt heel veel gebruikt voor kinderverjaardag- feestjes en partijen. Info VVV tel. 0497-558580.

Met de Kunst- en Cultuur Route voor kinderen ’t Mènneke op stap,  ontwikkeld in 2013, heeft ’t Mènneke van Bergeijk gestalte gekregen in het centrum van Bergeijk. Maar waar komt het Mènneke van Bergeijk eigenlijk vandaan?

Het beeldje stelt een wandelaar voor ‘met rugzakje op stap’ over de groene paden in Bergeijk. Dit beeldje is door kunstenares Mária van Iersel ontwikkeld in 2011 met een knipoog naar het streven van de Gemeente Bergeijk toén om de beste Wandelgemeente te worden in 2011, later het Groenste Dorp van Nederland in 2012, en om uiteindelijk ‘Greenest Village of  Europe 2013’ te behalen.

Sindsdien wordt het beeldje vooral door Toeristen aantrekkelijk gevonden en  is al vele malen uitgereikt aan jubilarissen en bij afscheid van mensen van hun bedrijf.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *