Terlo verrast met jeugdig voetbal

Terlo mocht vandaag aantreden in en tegen LSV. De hekkensluiter van de 5e klasse is ook weer niet een vanzelfsprekende zege voor de loo-enaren en dus moesten de mannen aan de bak. Dat we de wedstrijd goed begonnen en de eerste helft ook het betere van het spel hadden was niet zo verrassend, maar dat we de wedstrijd begonnen met een speler uit onze A-jeugd, namelijk Danny Smolders, natuurlijk wel.

 

Starten alleen vond Danny niet genoeg, want samen met Hein Hoeks, weliswaar selectiespeler maar ook nog jeugdig genoeg, zorgde Danny voor de echte verrassing door in de 20e minuut de score te openen. Een steekpass van Hein leverde Danny een mooie kans op die hij vakkundig verzilverde.

 

Als gezegd was Terlo de 1e helft de betere ploeg, maar toch pakte LSV zijn kans in de 35e minuut. Uit een dood spelmoment, een corner, stond het zomaar weer 1-1 en konden we weer opnieuw beginnen. Toch wist Terlo nog in de eerste helft het verschil ook weer in doelpunten uit te drukken en in de 40e minuut maakte Harm Böhmer uit een fraaie aanval de 1-2 en gingen we de rust in met een verdiende voorsprong.

De 2e helft was in eerste instantie toch voor LSV. Dat rook toch zijn kansen en wilde natuurlijk dolgraag van die laatste plaats af en dus werd Terlo onder druk gezet. Dit duurde tot aan de 75e minuut, toen de scheidsrechter de bal op de stip legde en Terlo een penalty mocht nemen. Harm Böhmer schoot de penalty echter op de keeper en dus was de attente reactie van Mischa Kunnen nodig om de penalty toch om te zetten in een goal 1-3. Daarmee was de ban en de spirit bij LSV gebroken en herpakte Terlo zich om het heft weer in handen te nemen.

Toch was het laatste deel van de wedstrijd ook zeer de moeite waard. In de eerste plaats betrad namelijk de volgende A-junior het veld in de persoon van Sebastiaan Kromwijk en even later maakte de pas 15-jarige Daan Wouters zijn debuut in ons eerste elftal. Ook Cas Noten viel uiteindelijk nog in en dat is mooi voor de toekomst van Terlo. Dat hiervoor drie andere jongelingen (Hein, Mischa en Danny) het veld verlieten doet dan nauwelijks meer ter zake, want alle drie vielen ze gewoon goed in. Klasse mannen.

Al met al een terecht overwinning en Terlo steeg daarmee ook een plaats op de ranglijst omdat Tongelre punten liet liggen. Die 8e plek is dan ook verdiend en dat een zo jeugdig elftal dat voor elkaar heeft gekregen is natuurlijk fantastisch

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *