Bouw nieuwe St. Bernardusschool op ’t Loo kan worden hervat

De ingestelde beroepen tegen het nieuwe bestemmingsplan en de verleende omgevingsvergunning voor de bouw van de nieuwe St. Bernardusschool zijn ingetrokken.

In juni vorig jaar schorste de rechtbank de omgevingsvergunning, omdat onvoldoende duidelijk was of in het bouwplan voldoende werd voor zien in parkeerplaatsen. De rechtbank vond dat dit niet kon worden beoordeeld, omdat de Raad van State  eerder al constateerde dat de parkeerregeling in het bestemmingsplan onvoldoende duidelijkheid bood. Dit gebrek in het bestemmingsplan werd gerepareerd in september 2016. Daarnaast werd overleg gevoerd met de indiener van de ingestelde beroepen. Hierbij werd bekeken of het mogelijk was om de bezwaren tegen de plannen weg te nemen.

Deze gesprekken hebben geleid tot een overeenstemming. Zo is het ontwerp voor de herinrichting van de Terlostraat aangepast, is er een nieuw besluit genomen op de aangevraagde omgevingsvergunning en draagt de gemeente bij aan de kosten die de indiener van het beroep heeft moeten maken.

De herstart van de nieuwbouw van de St. Bernardusschool wordt nu voorbereid en eind februari kan de bouw worden hervat. Naar verwachting is de school eind 2017 klaar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *