Een tuin vol vogels      

Ondanks de winterse koude blijft het dezer dagen in veel tuinen opvallend stil. Voederplanken, vetbollen en pindasnoeren wachten tevergeefs op vogels. Hoe komt dat? En wat kun je doen om toch méér vogels over de vloer te krijgen? Dat is het onderwerp van een thema-avond van IVN Bergeijk-Eersel op dinsdag 14 februari. Claudia Stoldt van Vogelbescherming Nederland komt vertellen wat je in je tuin moet doen (én laten) om het vogels optimaal naar de zin te maken. Met alleen voeren kom je er niet, zoveel is wel duidelijk. Het gaat vooral ook om gevarieerde beplanting, water, flink wat rommelige hoekjes, natuurlijk voedsel in de vorm van insecten, bessen en zaden, en goede schuil- en nestplaatsen.

De thema-avond Vogelvriendelijk tuinieren vindt plaats in De Wingerd, Natuurtuin ’t Loo, Terlostraat 4, 5571 KW Bergeijk.

Aanvang 20.00 uur. Entree: 5 euro, IVN-leden gratis.

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *