Terlo ontwaakt uit winterslaap

Vandaag stond de schier onmogelijke uitwedstrijd op stapel tegen de nummer 1 van de ranglijst Tivoli en dat na maanden afwezigheid, matige trainingsmogelijkheden door het weer en ook nog eens vele afwezigen.

Toch was het de mannen niet aan te zien dat ze in winterslaap waren geweest. Ging de eerste oefenwedstrijd na de winter nog hopeloos mis, tegen Tivoli zetten ze de ingeslagen weg voort van de wedstrijd op kunstgras vorige week.

Natuurlijk had Tivoli een surplus aan kwaliteit aan huis en dat is niet zo verwonderlijk, want het overgrote deel van de spelers in het veld hebben aanmerkelijk hoger gespeeld dan de 5eklasse waar ze nu uitkomen en Tivoli is dan ook de gedoodverfde favoriet.

De wedstrijd begon, om nog niet geheel duidelijke redenen 10 minuten te laat en dat had meer impact op Terlo dan op Tivoli want binnen 5 minuten gaf de verdediging van Terlo een geweldig cadeautje weg dat Tivoli met plezier uitpakte. 1-0 dus.

Na 10 minuten spelen werd een aardige aanval van Terlo, waaruit nog een leuke kans van Sietse ontstond zomaar omgezet in een aanval van Tivoli en zij waren aanmerkelijk trefzekerder. 2-0 achter in 10 minuten en zie dat tegen de nummer 1 maar eens goed te maken.

Het was dan ook nauwelijks te doen en Tivoli bleef aandringen hoewel dat niet meer tot hele grote kansen leidde. Vlak voor rust echter wist Terlo een aanval op poten te zetten die in de 16 meter belandde en dat niet alleen, ook tegen een hand van een speler van Tivoli. Penalty!! Daar wist Harm wel raad mee en dus gingen we de rust in met een 2-1 stand en dat is toch nog geen verloren wedstrijd.

In de tweede helft werd Ad ingebracht voor Kevin. Een tactische wissel zo was de uitleg en of dat nu het verschil maakte? Terlo hield namelijk ook de tweede helft voornamelijk tegen, maar deed dat wel zo goed dat Tivoli niet in staat bleek om het gat definitief te slaan.

Tot de 27 minuut dan in de tweede helft. 3-1 en dat was meteen ook de eindstand en eigenlijk is dat tegen deze tegenstander geen slecht resultaat voor Terlo gezien de omstandigheden. Is Terlo dus goed genoeg uit de winterslaap gekomen? Ja. Wat ons betreft wel en we rekenen op een mooi vervolg in de wedstrijden tegen de naaste concurrentie.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *