‘Wat kies jij’

Bewustwordingscampagne in de Kempen                                                         
Zoals overal onder de grote rivieren vieren mensen in Bergeijk, Bladel, Eersel  en Reusel-De Mierden graag carnaval. Daar horen dansen, lol maken, een origineel carnavalspak, feestmuziek en prachtige praalwagens bij. Maar ook eten, (in)drinken, harde muziek en roken. Zolang je daar bewust mee omgaat is er niks aan de hand, maar hoe bewust zijn jongeren in onze gemeenten hiermee bezig?

De gemeenten Bergeijk, Eersel, Bladel en Reusel-De Mierden starten met de campagne “WAT KIES JIJ?”. De campagne zal voorafgaand aan de carnavalsdagen starten, van 1 februari tot 25 februari 2017 en wordt samen met GGD Brabant-Zuidoost, CJGplus, Pius X College, Rythovius College Politie en Novadic-Kentron georganiseerd.

Met de campagne “WAT KIES JIJ?” willen we mensen op een ludieke manier bewust maken van de keuzes die zij maken voor en tijdens carnaval, maar ook op andere momenten in het jaar. Voorbeelden hiervan zijn: wat eet je tijdens carnaval, wel of niet roken, draag je gehoorbescherming, neem je deel aan het verkeer met alcohol op, veilige of onveilige seks, drink je wel of geen alcohol onder de 18 jaar en wat zijn de alternatieven?

Acties vanuit de campagne:

  • Volg de campagne via onze persberichten
  • Kom als ouder of verzorger naar een interactieve avond met theater “Stappen in de Kempen”
  • Vind onze verschillende ludieke posters her en der in de regio
  • Kom ons tegen op diverse carnavalsoptochten in de regio
  • Hoor van uw zoon of dochter over een leuke actie op het Pius X- College of SG Rythovius
  • Laat je/u fotograferen in het “Wat kies jij bord” dat we in deze periode op verschillende locaties zullen plaatsen
  • Maak selfies van zelfbedachte “Wat kies jij?” situaties. Deze worden op de gemeentelijke website geplaatst en de winnaar ontvangt een leuke prijs.
  • Vier samen met Stichting Karnaval Reusel op maandagmiddag alcoholvrij carnaval in Reusel
  • Doe mee aan de landelijke campagne IkPas en start na de carnaval met de uitdaging om 30 of 40 dagen geen alcohol te drinken. www.ikpas.nl

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *