“Zijn we er klaar voor”

Voor de wedstrijd twitterden we nog enthousiast; “Zijn we er klaar voor”, voor de clash met de koploper dus en eerlijk gezegd leek het daar de eerste helft nog wel op. Terlo kwam goed uit de startblokken in ieder geval. Niet dat we Tivoli de duimschroeven wisten aan te draaien, maar het zag er behoorlijk uit, het team stond goed en Tivoli kreeg maar heel mondjesmaat de openingen gevonden in de eerste helft.

Natuurlijk waren er kansen voor de bezoekers, maar die waren er voor ons vaandelteam ook. Zo wist Kevin een strak schot los te laten op het doel van Tivoli waar de keeper echt wel voor aan de bak moest, maar was het schot later van Ad een veel makkelijker prooi.

Toch was het vooral standhouden tegen het sterkere Tivoli en dat lukte tot aan de 38e minuut heel behoorlijk. Het was niet Tivoli dat met een flitsende aanval doorkwam, maar een foutje van Terlo dat de goal uiteindelijk opleverde en vanuit een dood spelmoment, een corner dit keer, wist Tivoli vlak voor rust de 0-1 op het bord te krijgen.

De tweede helft was van een andere orde. Binnen de kortste keren wist Tivoli nu wel de muur van Terlo te slechten en binnen 3 minuten na rust lag de 0-2 erin en weer 3 minuten later de 0-3. Daarmee was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld en kon Tivoli aanmerkelijk vrijer voetballen. Toen pas kwam ook de kwaliteit van sommige van de Tivoli spelers pas goed tot zijn recht.

Het moet gezegd dat Terlo tot aan het einde toe bleef proberen zelf een treffer te produceren, zelfs na de 0-4 en de 0-5 en met enkele verse krachten in de persoon van John en Sietse, maar het wilde eenvoudig niet lukken. Zodra echter Terlo de bal meer dan 4 keer in de ploeg kon houden volgde er ook steevast een aanval, lang nog niet altijd gevaarlijk, maar als je zo vaak als Terlo balverlies lijdt dan vraag je om problemen.

Nog een geluk dat we wederom een keeper hadden die zijn mannetje stond. Was het vorige week nog Thomas, dit keer hielp Mark weer eens vele Tivoli aanvallen om zeep. Gelukkig.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *