Feestelijke presentatie van het boek Sch(r)eef door André Oosterwijk

Afgelopen donderdag 20 oktober werd in Theater de Kattendans in Bergeijk het nieuwe boek van André Oosterwijk feestelijk ten doop gehouden. Het boek werd geschreven in het kader van het project Kom uit je huis, dat in december 2015 en januari 2016 georganiseerd werd door bibliotheek de Kempen in het Aquinohuis.
Bij de Kom uit je huis-bijeenkomsten werden bezoekers uitgenodigd om hun levensverhaal met anderen te delen en mee te doen aan creatieve en kunstzinnige activiteiten. Medewerkers van Bibliotheek De Kempen, GOW Welzijnswerk en vrijwilligers waren aanwezig om met de deelnemers te praten over hun levensverhalen.

Boek
Schrijver André Oosterwijk was bij alle bijeenkomsten aanwezig om de verhalen op te tekenen die de bezoekers vertelden. Op basis daarvan heeft hij het boek Sch(r)eef samengesteld, dat op 20 oktober gepresenteerd werd. Zo’n 45 mensen waren hierbij aanwezig. Wethouder Thomas van Hulsel loofde dit initiatief van de bibliotheek en de samenwerking met kunstenaar, muzikant, schrijver en welzijnsinstellingen om het doel van het project te realiseren.

De bibliotheek presenteerde een Prezi over het project,

394a6006Collega-schrijver en dorpsgenoot Johan Biemans overhandigde het eerste exemplaar van het boek aan de auteur. André Oosterwijk deelde zijn ervaring over het schrijven van het boek met de zaal.

Het boek “Sch(r)eef”vertelt de persoonlijke verhalen van de deelnemers aan het project. André Oosterwijk  zal het komende jaar  lezingen geven over zijn boek in de gemeenschapshuizen in Bergeijk.

“Sch(r)eef”  is voor € 15,- te koop bij bibliotheek de Kempen, Voor nadere informatie: kunt u bellen naar 085 77 33 200.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *