Een wedstrijd met vele gezichten

Zondag 25 september 2016

Vandaag stond de wedstrijd tussen Dosko en Terlo op het programma. Op het oog en gezien de stand een wedstrijd waar er voor beide teams kansen lagen, maar het werd een wedstrijd met drie gezichten. Ruwweg zouden we de wedstrijd kunnen opdelen in een eerste kwart, een tweede en de gehele tweede helft.

Dat eerste kwart was het een open wedstrijd. Het spel golfde beide kanten op en beide teams creƫerden kansen, maar waren ook uitermate slordig in de afwerking. het had na 20 minuten wel 3-3 kunnen staan, maar toen was het nog altijd 0-0. Serieuze kansen over en weer, maar geen aanvallers die daar raad mee wisten.

Opvallend was overigens de extra drinkpauze in de eerste helft. Nota bene bijna oktober en dan is het zo warm dat men besluit tot een extra drinkpauze, maar dat zegt meer over het geweldige weer dan over een geweldige wedstrijd, want dat was het bepaald niet.

Zeker de tweede helft van de eerste helft (volgt u het nog) was vanuit Terlo oogpunt gezien toch echt de herfst aangebroken. Dosko was deze fase van de wedstrijd veel sterker dan Terlo en het leek wel alsof de Terlo’ers heel slecht uit die drinkpauze waren gekomen. Toch verzuimde Dosko ook het verschil te maken in deze fase en pas in de 43e minuut komt de 1-0 op het bord en dat was op dat moment meer dan terecht.

De tweede helft had weer een ander gezicht en de zon brak weer een beetje door voor Terlo. Of dat nu kwam door het spel van Dosko of de aanmerkelijk betere instelling van de Terlo spelers is moeilijk te zeggen, maar de gehele tweede helft deed Terlo oprechte en verwoede pogingen om langszij te komen. De eerlijkheid gebied te zeggen dat het niet echt tot uitgespeelde kansen kwam of het moet zijn dat Micha -net in het veld voor Robert- oog in oog kwam te staan met de keeper, maar daar geen gebruik van wist te maken.

Dosko liet Terlo ook wel begaan en loerde op een kans om het verschil echt te maken. Dat lukte 10 minuten voor tijd toen vanuit een waarlijk messcherpe counter Dosko de 2-0 op het bord kreeg. Daar viel dan ook niets op af te dingen en maakte van Dosko in deze wedstrijd de terechte winnaar. Het feit dat Mark -de keeper- zonder twijfel de beste man op het veld was zegt ook eigenlijk al genoeg.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *