Wedstrijdverslag Terlo 1

De eerste Bergeijkse derby van de 5e klasse dit seizoen begon met een minuut stilte ter nagedachtenis aan Huibertje Verhoeven, die eerder deze week overleden is.

Nadat de wedstrijd was gestart kreeg Riethoven al in de eerste minuut kopkans die gelukkig voor Terlo tegen de 2e paal ging. Daarna was het meteen aan de andere kant raak. In de 4e minuut kwam de bal, bij de eerste uitbraak van Terlo terecht bij Koen Daris. Zijn voorzet werd door Riethoven, mede door toedoen van Rick van Rooij en Mischa Kunnen, slecht verwerkt waarna laatst genoemde de snelle voorsprong op het bord zette, 1-0.

Na 25 minuten werd de bal slecht uitverdedigd door Terlo, de bal belande bij een speler van Riethoven, die eerder bij de bal was als John Vosters en door hem ten val werd gebracht. De terecht gegeven penalty werd slap ingeschoten waardoor Mark Faessen de bal klemvast kon pakken.

2 minuten daarna was het aan de andere kant wel raak. Bjorn Vroomen lanceerde Rick v Rooij die de keeper op een prachtige wijze met een lob verschalkte, 2-0 voor Terlo. Hoewel voetballend de teams aan elkaar gewaagd waren was het Terlo die de gevaarlijkste kansen had, vlak voor rust werd een kopbal van John Vosters uit een corner ternauwernood gekeerd door de keeper van Riethoven.

Kort daarna kwam de bal bij de linker aanvaller van Riethoven die de spits in vrije positie voor de goal vond welke simpel de 2-1, ruststand, binnen schoot.

Kort na rust werd wederom Rick van Rooij de diept ingestuurd, zijn lob belandde nu helaas op de paal. Riethoven kreeg nog een goede kans na een slim genomen vrije trap, echter Mark Faessen was alert.
18e minuten na rust tekent Riethoven echter toch de gelijkmaker aan. Via de rechterkant werd handig de buitenspelval omzeild waarna 2 aanvallers samen Mark Faessen omspeelden, 2-2.

Riethoven krijgt de overhand en komt een kwartier voor tijd op voorsprong uit een corner die bij de 2e paal binnen wordt gekopt, 2-3. Terlo wisselt daarna nog wat aanvallend met Sebastiaan Kromwijk voor Bjorn Vroomen, maar mistte de rust en overleg in het spel om nog voor echt gevaar te zorgen. Hierdoor komt de terechte eindstand 2-3 op het wedstrijdformulier.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *