Wedstrijdverslag Terlo 1

Na een vakantie, bij de start van de competitie is het altijd maar weer de vraag hoe een team uit de startblokken komt. Zijn ze klaar om dit seizoen het trouwe publiek eens iets te laten zien en dan graag structureel? Om eerlijk te zijn weet ik dat na deze ene wedstrijd nog steeds niet, maar de eerste klap is in ieder geval een daalder waard. Deze winst is binnen.

De wedstrijd begon stroef voor de mannen van ’t Loo. De eerste 10 minuten was de druk van Knegsel hoog, maar tot echt uitgespeelde kansen kwam het ook weer niet. Sterker nog, het eerste doelpunt was er een uit een vlijmscherpe counter van Dennis van de Ven, maar hij stond helaas buitenspel.

Juist toen Terlo zich serieus begon te ontworstelen aan de druk van Knegsel, of was het omdat zij allen hun kruit eigenlijk al hadden verschoten, ging het mis. Een uiterst knullige fout in de verdediging van Terlo (waar hebben we dat eerder gezien) gaf Knegsel het duwtje in de rug dat ze nodig hadden om wat gemakkelijker te kunnen gaan voetballen. Tom van de Steen pakte maar wat graag het kadootje van Terlo uit en maakte de 1-0 voor Knegsel.

Terlo echter ging niet bij de pakken neerzitten en rechtte de schouders om zich niet alleen verder onder de Knegselse druk uit te werken, maar ook om gewoon het heft in handen te nemen en dat niet meer uit handen te geven. Niet alles liep zoals het moest lopen en na afloop was de trainer van Terlo dan ook nog allerminst tevreden, maar Terlo had vanaf de goal van Knegsel toch echt het beste van het spel de rest van de wedstrijd.

Net voor rust kreeg Terlo de kans om de stand weer gelijk te trekken omdat de keeper van Knegsel de bal buiten zijn strafschopgebied uittrapte en dat is gewoon hands. De vrije trap eindigde echter in de muur in plaats van het doel.

Ook na rust ging Terlo door met waar het gebleven was, soms met meer vechtvoetbal dan dat het oogstrelende combinaties betrof, maar ook dat kan winst opleveren. In de 68e minuut ging het bijna goed voor Terlo, maar dat zou dan een kadootje zijn van de keeper van Knegsel omdat die hem bijna in zijn eigen doel wist te werken. Helaas. 4 minuten later werd de werklust van Terlo echter wel beloond en wist Rick van Rooij de bal in het doel te werken, en deed hij zichzelf (hij speelde bepaald geen slechte wedstrijd) en Terlo daarmee een groot plezier. 1-1

Nog was het niet genoeg en maakte twee van de drie wissels het verschil. In de tweede helft waren eerst Hein Hoeks en Koen Daris al in het veld gekomen en later betrad ook Sietse Vermaas het veld. Hein echter was het die met een fantastische crosspass, waarmee hij zijn kwaliteiten weer eens liet zien, Koen voor de keeper zette en die wist dat onberispelijk af te ronden. Prachtgoal 1-2. Ook Sietse kreeg nog een kans, maar die wist hij niet tussen de palen te werken. Na de door de scheidsrechter geboden speeltijd was het toch maar mooi Terlo dat met de winst aan de haal ging en dat was volkomen terecht!

Toch nog steeds benieuwd waar dit team met deze trainer toe in staat zullen zijn deze competitie. De start is in ieder geval een voldoende.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *