Burgernet deelnemers maken Bergeijk veiliger en leefbaarder

Ruim anderhalf miljoen burgers hebben zich de afgelopen jaren bij Burgernet aangemeld om een bijdrage te leveren aan de veiligheid in hun woon en werkomgeving. In de gemeente Bergeijk hebben zich in totaal ruim 1470 inwoners aangemeld bij Burgernet. Een mooi aantal, maar dat moeten er nog veel meer worden. Burgemeester Arinda Callewaert roept bewoners op zich aan te melden en eventueel ook de Burgernetapp te downloaden.

Burgernet werkt
Burgernet is een samenwerking tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in de wijk te vergroten. “Samen kunnen we de kans vergroten dat inbrekers worden opgepakt,” vertelt Burgemeester Arinda Callewaert. “Burgernet wordt niet alleen ingezet bij inbraken. Ook bij een overval, een vermissing of doorrijden na een ongeval kunnen wij via Burgernet vragen of mensen in de buurt met ons meekijken.” Buurtbewoners die zich hebben aangemeld, ontvangen een spraak- of sms-bericht met een duidelijke omschrijving van een persoon of voertuig. Als zij de verdachte zien of andere aanwijzingen hebben, kunnen zij gratis bellen naar 0800-0011. Zo kan de politie sneller en gerichter zoeken. Na afloop ontvangen alle deelnemers bericht over het resultaat van de Burgernet actie.

Nieuwe functionaliteit, de burgernet app
De burgernet app is ontwikkeld om het bereik van Burgernetacties verder te vergroten en geeft de actieberichten voor de omgeving waar men zich op dat moment bevindt. Zo kunnen smartphone gebruikers ook buiten hun woon- of werkomgeving mee helpen zoeken naar verdachte of vermiste personen. De Burgernetapp is gratis te downloaden in de App-store (iOS) en de Play-Store (Android).

Sluit je ook aan!
Hoe meer mensen meedoen, hoe meer Burgernet acties met succes kunnen worden afgesloten. Momenteel hebben zich in de gemeente Bergeijk ruim 1470 inwoners aangemeld bij Burgernet. Hieronder een overzicht van het huidige aantal deelnemers per kern.

2016-09-01 burgernet

Burgemeester Callewaert roept alle inwoners van de gemeente Bergeijk op zich als deelnemer aan te melden op www.burgernet.nl en /of de Burgernetapp te downloaden. Samen maken we onze gemeente nog veiliger / leefbaarder.!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *