Politiek voor beginners

De rol van de overheid verandert. Zo heeft de gemeente er de afgelopen jaren flink wat taken bij gekregen. Denk hierbij aan de Jeugdwet, Wmo en de Participatiewet. Maar wat betekent dat precies voor de gemeente? Waar beslist zij over en wat bepaalt de rijksoverheid? Wat is de rol van de gemeenteraad en het college van B&W? Bent u nieuwsgierig naar dit soort vragen en lijkt het u leuk om actief te worden in de lokale politiek? Dan is de cursus Politiek Actief wellicht iets voor u!

Cursus Politiek Actief
Op woensdag 5 oktober 2016 start voor de inwoners van de gemeenten Bergeijk, Eersel, Bladel en Reusel-De Mierden de cursus Politiek Actief. De cursus biedt inwoners de gelegenheid om een kijkje te nemen achter de schermen van de lokale politiek. Hiermee hopen we inwoners enthousiast te maken om politiek actief te worden, bijvoorbeeld als lid van een politieke partij, in een adviesraad of als raadslid.

De cursus bestaat uit zes bijeenkomsten en wordt verzorgd door ProDemos. U vergroot uw kennis over politiek in het algemeen, u leert meer over de gemeentelijke politiek, u leert vaardigheden zoals debatteren en u krijgt een training over lobbyen bij een gemeente. De cursus vindt plaats in de avonduren (19.30 – 22.00 uur). Iedere avond heeft een ander thema. Daarnaast bezoekt u een raadsvergadering bij uw eigen gemeente. Kijk hieronder voor meer informatie over de thema’s en locaties:

• Woensdagavond 5 oktober 2016 | Introductie en kennismaking, algemene staatsinrichting
Locatie: Eersel
• Woensdagavond 12 oktober 2016 | De gemeente
Locatie: Reusel
• Woensdagavond 19 oktober 2016 | De gemeenteraad
Locatie: Bladel
• Woensdagavond 2 november 2016 | Lobbyen bij gemeente
Locatie: Bergeijk
• Woensdagavond 9 november 2016 | Debatteren
Locatie: Eersel
• Raadsvergadering bijwonen

Doet u mee?
De deelname aan de cursus Politiek Actief is voor de inwoners van Bergeijk, Eersel, Bladel en Reusel-De Mierden gratis. Het is bedoeld voor iedereen die erover nadenkt politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn. Of wilt u bijvoorbeeld meer invloed uitoefenen op de lokale besluitvorming? Dan is de cursus ook voor u geschikt.

Aanmelden is gratis en kan bij de raadsgriffier van gemeente Eersel, Hans van Bree via griffie@eersel.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *