Open Monumentenweekend 2016

In het weekend van zaterdag 10 en zondag 11 september vindt het jaarlijkse Open Monumentenweekend 2016 plaats. Net als in het hele land betekent dit dat ook in gemeente Bergeijk een aantal monumenten opengesteld wordt voor publiek.

Thema
Benieuwd naar het ontstaan van het Oude Raadhuis aan de Burgemeester Magneestraat in Bergeijk? Altijd al willen weten waarom de welbekende afbeeldingen eigenlijk op onze speculaasjes staan? Nieuwsgierig naar het brein achter de architectuur van diverse woonhuizen? Het Open Monumentenweekend 2016 biedt u dé gelegenheid om te luisteren naar eeuwenoude verhalen en te kijken naar de mooiste bouwwerken.

Dit jaar is er gekozen voor het thema ‘Iconen en symbolen’. Monumenten zitten er vol mee. Aanduidingen van objecten en beelden met een bijzondere betekenis. Bent u benieuwd naar de monumenten in onze gemeente en welke treffende symbolen deze bevatten? Zeer binnenkort verschijnt er een overzicht van de te bezoeken monumenten in het Open Monumentenweekend 2016.

Pokémonumenten-battle
De Pokémonumenten-battle is op dit moment in volle gang. Dit maakt dat de monumenten in onze gemeente al een tijdje ‘the places to be’ zijn. Inwoners kijken op de website voor de lijst met monumenten in de gemeente Bergeijk. Een bezoek aan het monument moet uitwijzen of er een Pokéstop aan is gekoppeld. Als dat het geval is kunnen zij met hun telefoon een screenshot van het scherm waarop de Pokéstop te zien is maken en deze uploaden op de Facebookpagina van de gemeente.

Alle screenshots op de Facebookpagina worden verzameld. Op zondag 11 september vindt een telling plaats. De Pokémonumenten-battle speler met de meeste geldige screenshots wint! Er is ook een prijs voor de tweede en de derde plaats.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *