Minder controles en boetes voor overtreden rookverbod, meer waarschuwingen

EINDHOVEN/HELMOND – De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) voerde vorig jaar bijna 22.000 controles uit met betrekking tot de handhaving van het rookverbod in de horeca. De inspecteurs van de organisatie schreven in totaal 1.368 boetes uit, 809 horecagelegenheden kregen een schriftelijke waarschuwing. Zowel het aantal controles (-5 procent) als het aantal boetes (-13 procent) daalde vorig jaar, maar de NVWA schreef wel ruim 30 procent meer waarschuwingen uit. In Eindhoven werd verreweg het meest gecontroleerd van alle gemeenten in Zuidoost-Brabant, 356 keer. Dat leverde slechts 10 boetes en 18 schriftelijke waarschuwingen op.

…read more

Via:: http://www.ed.nl/regio/eindhoven/minder-controles-en-boetes-voor-overtreden-rookverbod-meer-waarschuwingen-1.6076237

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *