Oranje Fonds collecteert op Weebosch en op het Loo

Dorpsraad de Weebosch collecteert van 17 tot en met 21 mei samen met het Oranje Fonds op de Weebosch en op het Loo.

Van het bedrag dat de dorpsraad ophaalt, krijgen zij zelf de helft. Daarmee wordt er in het buurthuis ’t Sant de huiskamer verder uitgebouwd. De andere helft van de opbrengst besteedt het Oranje Fonds aan sociale initiatieven in Noord-Brabant. Giften worden zo voor 100 procent besteed en blijven altijd dichtbij.

Saamhorigheid, verbondenheid en het dorpsgevoel in stand houden; dorpsraad de Weebosch werkt aan de leefbaarheid van het dorp en het behoud van het dorpsgevoel. Om dat te realiseren doet ze regelmatig een beroep op fondsen zoals het Oranjefonds. De collecte wordt uitgevoerd door vrijwilligers.

Extra euro’s ophalen
Met de Oranje Fonds Collecte helpt het Fonds in heel Nederland stichtingen en verenigingen om extra euro’s op te halen. Zo ontving de mannengroep in het buurthuis dit jaar een bedrag van € 2.700 ten behoeve van een biljart en andere materialen voor activiteiten.

Ronald van der Giessen, directeur van het Oranje Fonds, licht toe: ,,Stichtingen en verenigingen zijn de sociale lijm van onze samenleving. Ze bestrijden eenzaamheid en geven kwaliteit aan het leven. En daar is altijd extra geld voor nodig. Met de collecte helpen we hen daarbij en we hopen dat veel mensen willen bijdragen.”

Het Oranje Fonds steunt sociale organisaties in het hele Koninkrijk der Nederlanden. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn als beschermpaar nauw betrokken bij het Fonds. Zij bezoeken initiatieven, reiken de Appeltjes van Oranje uit, vieren Burendag en steken de handen uit de mouwen tijdens Nldoet.

Geef Gul!
Steun de sociale kant van Nederland en de leefbaarheidsinitiatieven in uw directe omgeving en doneer genereus als de collectanten bij u aanbellen!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *