Schrijversmuseum Arie van der Lugt weer open!

Het kleinste schrijversmuseum van Nederland in Luyksgestel, gevestigd in de originele schrijvershut van Arie van der Lugt bij het bakkerijmuseum en molen de Grenswachter aan de Kapellerweg 15 in Luyksgestel ging eind vorig jaar een paar maanden dicht i.v.m. de gebruikelijke winterstop. De boeken en andere museumstukken werden opgeslagen om aantasting door vocht te voorkomen. De hut is inmiddels weer schoongemaakt en alles staat weer op zijn plaats.

Het museum is doordeweeks gratis open voor bezoekers als het bakkerijmuseum open is en er geen bakdemonstraties worden gegeven. Hiervoor kunt u de website www.bakkerij-museum.nl raadplegen of 0497 541314 bellen. Als u op goed geluk naar het schrijversmuseum wilt gaan, loopt u het risico dat een demonstratie wordt gegeven of het bakkerijmuseum soms gesloten is. De toegang van het schrijversmuseum gaat ook via het bakkerijmuseum. De entree voor die toegang kost 1 euro. Via 0627267314 en hutarievdlugt@kpnmail.nl zijn de openingstijden en rondleidingen in de hut aan te vragen. Volg ons ook op Facebook en Twitter!

Het Schrijversmuseum dankt de volgende sponsors en Vrienden van Arie van der Lugt voor hun onmisbare bijdragen waardoor het museum de kosten voor onderhoud en verzekering en dergelijke kan dekken: Meratim, BUJA, Fam. Boogers-Hendrickx, Fam. Van Gestel, Borrenbergs Bouwbedrijf, Loek Lommers BV, Haarmode Borrie, Jumbo Supermarkten Van de Huijgevoort, Bakkerij van Heeswijk, HCR De Drie Linden, Cafetaria Die Twee, Prins Bernhard Cultuurfonds, Rabobank Bergeijk, Gemeente Bergeijk, Dhatec, Fam. Hendrickx, Beekman en Beekman ah supermarkt, vele familieleden van der Lugt Jansen-van Lierop Tentenverhuur en Purcy Davids. Nieuwe Vrienden en sponsors kunnen zich aanmelden via hutarievdlugt@kpnmail.nl.

Souvenirs van Arie van der Lugt zoals een beeldje en een balpen zijn te koop bij het bakkerijmuseum, VVV kantoor in Bergeijk en Blitz Fashion Dorpstraat 75 Luyksgestel.

2016-05-12 schrijversmuseum 01

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *