De dementheek dichterbij

Bibliotheek De Kempen huisvest in haar Bladelse vestiging een dementheek: een plek met informatie en materialen voor mensen met geheugenproblemen en beginnende dementie. Omdat Bladel niet voor iedereen in de regio om de hoek is, zijn de bibliotheekvestigingen van Budel, Eersel, Oirschot en Valkenswaard sinds kort ook uitgerust met materialen over dementie.

In de overige vestigingen en in de BIEBpunten van Bibliotheek De Kempen is informatie aanwezig over de dementheekmaterialen, die allemaal online gereserveerd kunnen worden.

De materialen
De boeken gaan over geheugenproblemen, over de zorg voor mensen met dementie en over vroeger, met onderwerpen die jeugdherinneringen oproepen. De dementheek beschikt daarnaast over spellen, films, romans over dementie en herinneringskoffers. Deze materialen zijn online te reserveren voor leden van Bibliotheek De Kempen.

Voor wie?
De materialen uit de dementheek zijn bedoeld voor volwassenen met geheugenproblemen, voor mensen met (beginnende) dementie die thuis wonen en voor mensen met dementie in zorginstelling. De dementheek is ook onmisbaar voor direct betrokkenen, zoals familie (ook kinderen), mantelzorgers, vrijwilligers en beroepskrachten die werken met dementerenden.

2016-05-07 bieb
De materialen staan nu in vijf bibliotheekvestigingen, maar zijn ook online te reserveren en af te halen bij elke vestiging en elk BIEBpunt.

Zie: www.bibliotheekdekempen.nl/dementheek.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *