Wilt u als vrijwilliger mantelzorgers ondersteunen? Dan zoeken wij u!

Overbelasting

Alleen in Noord-Brabant zijn er al tienduizenden overbelaste mantelzorgers, geven zorgorganisaties aan. De druk op mantelzorgers neemt toe door de bezuinigingen. Het GOW Welzijnswerk zet zich samen met vele vrijwilligers in om deze mantelzorgers te ondersteunen. Hoe doen ze dat?

Mantelzorgondersteuning
Het GOW Welzijnswerk biedt onder andere mantelzorgondersteuning door vrijwilligers een dagdeel in de week in te zetten bij mensen thuis. De vrijwilliger blijft op die momenten bij het zieke gezinslid, zodat de mantelzorger even met een gerust hart weg kan gaan en iets kan gaan doen waar hij of zij behoefte aan heeft. De vrijwilliger biedt aanwezigheidshulp, dus geen verzorging of huishoudelijke hulp. Maar gaat bijvoorbeeld een rondje wandelen met de cliënt, speelt een spelletje en drinkt een kopje koffie. Dit verschilt per situatie. Ook kunnen vrijwilligers ingezet worden in terminale situaties.

Informatie
Lijkt het u fijn om ook iets te kunnen betekenen voor de grote groep mantelzorgers en heeft u een dagdeel in de week over? Neem dan eens contact op met het GOW Welzijnswerk, contactpersoon Kristel Visser. U kunt haar bereiken op 0497-514746 of via kvisser@gowwelzijnswerk.nl.

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *