Speuren naar sporen van muis, eekhoorn en specht!!

Op zondag 28 februari organiseert IVN Bergeijk-Eersel een excursie, waarbij je leert zoeken naar sporen van dieren en insecten. Deze speurtocht start om 13.30 uur bij de parkeerplaats aan de Beekloop, nabij “Het Schut”, Fressevenweg in Bergeijk. De excursie is niet alleen geschikt voor volwassenen, maar zeker ook voor ouders met de kinderen.

7490e055-65c9-4d50-87f3-850ed65110afVeel dieren in de natuur laten zich zelden zien. Maar ze zijn er wel! Let maar eens op afgekloven dennenkegels. Was het een eekhoorn, een muisje of een specht? En hoe zie je dat? Wel eens gehoord van een spechtensmidse? Of een wissel? En hoe zie je of een duif door een vos of een roofvogel is gegrepen? Een bijzonder dierspoor is een braakbal, ook wel uilenbal genoemd. Zo’n harige uilenbal bevat de onverteerde voedselresten van een uil.

Speuren naar sporen in de natuur is een leuke manier om te ontdekken welke dieren er voorkomen en hoe ze leven in de natuur. Diersporen liggen vaak letterlijk voor het oprapen. Tijdens deze IVN- ontdekkingstocht tonen ervaren gidsen van IVN waar je op moet letten als je die sporen wilt vinden.

De tocht duurt ca 1½ uur, en goed schoeisel is gewenst. Ook dienen de kinderen wel zelfstandig kunnen lopen, kinderwagens en buggy’s zijn niet overal erg handig in dit gebied. Meer Informatie bij Fred van Hoof tel: 0497-591426 of bij Wil van Herk 0497-516402 of via onze website www.ivn.nl/bergeijk-eersel .

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *