Betere bereikbaarheid Zorgloket

De gemeente Bergeijk streeft ernaar optimaal bereikbaar te zijn voor haar inwoners. Van onze inwoners begrepen we dat ze het fijn zouden vinden wanneer de openingstijdens van het Zorgloket (ook wel Wmo-loket genaamd) zouden worden verruimd. Daaraan geven we per 1 maart gehoor.

Het Zorgloket is vanaf 1 maart telefonisch via 0497- 551 366 bereikbaar op de volgende tijden:
Maandag t/m donderdag van 9.00 – 17.00 uur
Vrijdag van 9.00-12.30 uur.

Een afspraak maken bij het loket of bij u thuis kunt u telefonisch regelen, het Zorgloket werkt volledig op afspraak. Uiteraard kunt u ons ook mailen via zorgloket@bergeijk.nl

Naast uitgebreide bereikbaarheidstijden is ook de dienstverlening in het loket uitgebreid met sociaal maatschappelijke hulp en ondersteuning van mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking. Hierdoor kunnen hulpvragen integraler en dichterbij de inwoners worden behandeld.

Waarvoor kunt u terecht bij het Zorgloket?
De gemeente wil dat inwoners zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Wanneer zij daar hulp bij nodig hebben, wordt er zoveel mogelijk een beroep gedaan op de mensen uit de eigen omgeving. Hierbij kan gedacht worden aan familie, vrienden en buren. Maar wat doe je als die hulp er niet is? Of als die hulp niet toereikend is? Voor het antwoord op deze en andere vragen met betrekking tot zorg en welzijn, kunt u terecht bij het Zorgloket van gemeente Bergeijk in het gemeentehuis. Bij het Zorgloket kunt u zich laten informeren en adviseren over:

 Algemene zorgvragen

 Woon-, rolstoel- en vervoersvoorzieningen

 Gehandicaptenparkeerkaart

 Inkomensondersteuning.

 Begeleiding aan huis.

Ook bij het aanvragen van overige voorzieningen, waarvoor u bent aangewezen op andere organisaties, kan het loket u ondersteunen. www.bergeijk.nl/zorgen-voor-elkaar

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *